• Cosmelan är en effektiv behandling för pigmenteringar som solskador, melasma, post-inflamatoriska pigmenteringar. Behandlingen hjälper till att öka cellförnyelsen och reglera produktionen av melanin. Cosmelan ger dig också pro-age fördelar som en jämnare hudton och en bättre textur och reglerar talgproduktionen!

Två ord det är viktigt att veta skillanden på:
HYPER = Överproduktion av melanin/pigment
HYPO = Underproduktion av melanin/pigment

Har du hypopigmenteringar ska du inte göra Cosmelan.

Vittiligo kan se ut på olika sätt, vissa får små områden och vissa stora partier som är depigmenterade på några områden eller hela kroppen. Detta beror på att produktion av melanin inte finns eller har blivit förstörda. exempel vid en svår solskada kan man utvecka depigmenterade områden.


Du kan även få hypopigmenteringar i samband med att huden har varit utsatt för ett trauma, så som akne, sår och solbränna mm.
Våra pigmentceller är väldigt komplexa och det är mycket svårt att öka produktionen av melanin i celler som inte producerar något pigment i utgångspunkten. Behandling för Vitiligo eller annan hypopigmentering rekommenderar jag att uppsöka en hudläkare för eventuell medicinering och rådgivning.

Du kanske har sett vackra supermodellen Winnie Harlow? Hon gör succé med sin Vitiligo och det tycker jag att du också ska göra!

Denna behandlingen är världskänd som en effektiv behandling mot hyperpigmenteringar och det skyller den succés som den har gjort i att hämma tyrosinas som är huvudenzymet i utvecklingen av melanin.

Vi önskar att påpeka att detta är en avancerad behandling och det kommer synas att man har gjort en behandling i 2-4v och att huden kan vara känsligare i 4-12v.

Vi rekommenderar inte denna behandlingen under sommar månaderna.

 • Steg 1

  Konsultation på plats hos oss. Vi går igenom hur behandlingen går till steg för steg och vad du kan förvänta dig när det kommer till hudens reaktion samt eftervården och att det krävs för att uppnå resultat med denna behandlingen.

 • Steg 2

  Vi gör behandlingen med ”Cosmelan 1”, detta är en mask som vi applicerar och den ligger kvar på huden när du lämnar kliniken. Du tvättar själv bort denna efter 6-12timmar. Detta beror på hudtyp och hur känslig huden är och vi kommer ge dig en rekommenderad tid för avtvätt.

 • Steg 3

  Hemvård är väldigt viktigt och krämen Cosmelan 2 kommer fortsätta att behandla huden hemma och närmaste tiden efter behandlingen ska denna kräm applicerar 2-3 gånger dagligen. Vi rekommenderar att man använder Cosmelan 2 för att hålla melanin produktion under kontroll och följer den hemvårds rutin vi har satt ihop. 48t efter avtvättningen av masken ska ej kräm Cosmelan 2 användas. Du får ett startkit med produkter med dig hem som du skall använda dagligen efter givna instruktioner från oss. Hemmabehandlingen skall du genomföra dagligen under minst 6-12 månader. Vi kan komma behöva addera vissa saker utöver den rutin som ingår i behandlingen. Beroende på din huds reaktion. Huden kan lätt bli torr och blir då skörare och det är viktigt att upprätthålla en god hudhälsa även under tiden huden kan vara mer sensitiv.

 • Steg 4

  Vi kontrollerar huden efter 4 månader för att se att ditt hemvårdsprogram följs upp och för att titta på dina resultat.


  OBS. Ett hemvårdskitt ingår i priset. Detta brukar räcka ca. 1,5 månad. När det behövs påfyllnad av produkter som är i ditt behandlingskit får du ett rabatterad pris upp till 6 månader efter behandlingen på just dessa produkter!

  .

  Är det något annat under tiden är du varmt välkommen att kontakta oss, vi finns här för dig!