FUTURE - THE 5 ELEMENTS

även känt som Future Cosmetics.

Future 5 Elements är ett autentiskt och unikt, familjeägt skönhetsföretag. Varumärket grundades 1993 av Anita Bar Lev, då känt som Future Cosmetics. Hon ville skapa produkter för att återställa hudens ungdom, lyster och hälsa genom omfattande kunskaper inom hudens biologi och dess behov med helhetstänk och traditioner från hela världen. 

Future (som det ofta förkortas) förbinder dig med naturen samtidigt som det levererar häpnadsväckande resultat. Den unika expertkvaliteten på Futures produkter har fått en lojal kundkrets genom ”word of mouth” från dem som söker högsta kvalitet på hudvård. Produkt-kollektionen är minimalistisk och smart som låter oss behandla alla oavsett hudproblem, ålder eller kön. Precis som Anita står Future för inspiration, välbefinnande, hopp och uppmuntrar människor världen över att följa sina drömmar och leda sina samhällen med respekt och värdighet.

De 5 elementen (rengöring,stimulering, fukt, näring & skydd) står för att återställa vår naturliga huds ungdomlighet. Allt detta görs genom traditionella, växtbaserade och naturliga metoder. Elementens uppgift är att balansera och behandla varje hudtyp och tillstånd till dess mest hälsosamma och vackra utseende. Produkterna ger din hud energi och förutsättningar att återfå sin naturliga skönhet. Varje enskild produkt innehåller det kompletta systemet av 5 elementen så även om du bara använder en produkt kan du fortfarande få en hel behandling. Vissa element är mer dominanta än andra och det är den symbol du hittar på förpackningen.

INGREDIENSER

Future 5 Elements använder mer än hundra ingredienser för att skapa sina produkter, och var och en av dem är dedikerade till att främja ett eller flera av dessa fem element. De flesta har använts i flera år inom
traditionell medicin och har använts i generationer. I denna långa lista av välgörande, avgiftande, renande och återfuktande ingredienser framstår några som representerar varje element:

 • Nyckelingredienser: saponaria officinalis (tvålört), grön fransk lera, stor kardborre, öl-jäst och mimosa bark.


  För skonsam rengöring av huden från smuts, döda celler, skadliga bakterier, talg, solskydd och smink. 

 • Nyckelingredienser: centella asiatica, kanel, arnica montana (slåttergubbe), kryddnejlika och kaffe.


  Förbättrar blodcirkulationen, skjutsar igång lymfan och stärker proteinfibrerna för att tona huden. 

 • Nyckelingredienser: silkeaminosyror, alger, mjölkprotein och honung.


  Drar till sig fukt och leverera den till huden samt att behålla hudens fukt genom att skydda den från fuktförlust.

 • Nyckelingredienser: jojobaolja, vitamin F, nyponolja och nattljusolja.


  Stödjer hudens långsiktiga hälsa med essentiella vitaminer, fettsyror, mineraler och antioxidanter. 

 • Nyckelingredienser: squalene/squalane, vitamin C, grönt te, rött vinblad och hibiskus.


  Stärker hudens lipid hinna genom att avgifta och förhindra skada från yttre faktorer (väder, vind, föroreningar).

1 av 5

Futures produkter är fria från parfymer, konstgjorda färger, mineraloljor, sulfater
och har aldrig testats på djur.

Anita & Yifat

"Vi stöder människor
att tro på deras kraft och skönhet, inifrån och ut, i alla åldrar, hud
och form. Skönheten finns inom var och en av oss. Vi hjälper det bara
att lysa." - Anita Bar Lev

I hudvårdens och kosmetikens guldålder på 1970-talet, utbildade sig Anita till både sjuksköterska och kosmetiker (hudterapeut). Hon inspirerades tidigt att hitta en balanserad hudvårdsväg som resonerade med båda delarna av hennes utbildning. När hon studerade med experter inom alternativ medicin, kosmetologi och botaniska behandlingar upptäckte hon hudens uppfinningsrikedom - känslig och kraftfull på en gång.

Tillsammans med makeupartisten Benny Bar Lev har Anita utvecklat professionella konferenser, tidningar och utbildningsprogram kring sin hudvårdsfilosofi: hud ska aldrig manipuleras hårt. Den kan snarare förvandlas på djupet genom behandlingar som återställer dess optimala tillstånd. På 1980-talet invigde Anita sin egen kosmetologskola och har sedan dess certifierat hundratals kosmetiker i sin professionella hudvårdsmetod.

1989 lanserade Anita och Benny sitt laboratorium tillsammans med expertbiologer och kosmetiker för att
utveckla formlerna för Future Cosmetics. 4 år senare, 1993, var deförsta Future Cosmetics-produkterna redo att lanseras. 

Idag leds Future av hennes dotter Yifat (CEO) - de är tre generationer i deras familj som skapar, utvecklar och tillverkar produkter i deras laboratorium.